Kees Smit Tuinmeubelen samen verder met investeringsmaatschappij Craft Capital

Kees Smit Tuinmeubelen, de grootste aanbieder van tuinmeubelen in Europa, heeft middels de verkoop van een meerderheidsbelang met Craft Capital een partner aangetrokken om de volgende groeifase te ondersteunen. Kees Smit Tuinmeubelen, biedt hoogwaardige tuinmeubelen, heeft ruim 90 mln omzet, 430 medewerkers en heeft drie Experience Stores XXL in Almelo, Amersfoort en Venlo en een sterk online platform, resulterende in een zeer hoge klantwaardering. Craft Capital is het investeringsbedrijf van de familie Roerink, een Twentse familie die onder andere bekend is van de merken Zuivelhoeve en Heks'nkaas.

De huidige Algemeen Directeur van het bedrijf, Henk Smit, zal plaatsmaken voor een nieuwe Algemeen Directeur en zal betrokken blijven middels een minderheidsbelang en een rol in de Raad van Advies. Het huidige directie team, bestaande uit Mitchel Oude Nijhuis, Ohannes Malihas en Wilma de Goede zijn gecommitteerd om, in nauwe samenwerking met Craft Capital, verder te bouwen op het stevige fundament dat door de Smit-familie is gelegd. Oude Nijhuis en Malihas zijn tevens aandeelhouders.

Kijkend naar de toekomst staan met name innovatie, groei, klantgerichtheid en duurzaamheid centraal. Onder leiding van het directieteam zal Kees Smit Tuinmeubelen nieuwe markten verkennen, het productassortiment verder uitbreiden en de klantbeleving nog verbeteren. "Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen dat Henk en Kees Smit in ons hebben gesteld," aldus Mitchel Oude Nijhuis. Ohannes Malihas vult aan: "We blijven samen ontwikkelen en innoveren. Met de actieve betrokkenheid en toegevoegde waarde van Craft Capital en ons toegewijde team van collega's, kijken we vol enthousiasme naar de toekomst".


De betrokkenheid van Craft Capital, met onder andere Twentse ondernemersfamilie Roerink, een Twentse investeerder en Pieter Leyssius, onderstreept de ambities van Kees Smit Tuinmeubelen om verder te groeien en te innoveren. Craft Capital verkrijgt een meerderheidsbelang en brengt, naast kapitaal, een schat aan ervaring en professionaliteit mee die de onderneming nog beter in staat zal stellen haar groeiambities te realiseren. De betrokkenheid van de familie Roerink geeft blijk van het vertrouwen in de toekomstplannen van Kees Smit Tuinmeubelen. "Wij houden van het bouwen aan mooie merken en vind het prachtig om een rol van betekenis te krijgen in dit betrokken en warme bedrijf. De Twentse nuchterheid, het plezier en de cultuur maakt dit een perfecte match," aldus Roerink.

Over Kees Smit Tuinmeubelen

Kees Smit Tuinmeubelen is opgericht in 1942 en is uitgegroeid tot marktleider in Europa. Met ruim 80 jaar ervaring streeft Kees Smit Tuinmeubelen naar een perfecte serviceverlening en klantervaring. In zowel de drie Experience Stores XXL van 8000 m2 in Almelo, Amersfoort en Venlo, als ook in de webshop, staat de klant bij Kees Smit Tuinmeubelen voorop, wat resulteert in een zeer hoge klantwaardering (9,5/10) op basis van ruim 60.000 beoordelingen.

Zie ook: FD Bericht

30 mei 2024