Participatie CSO

CSO & Craft Capital starten samen nieuwe groeifase

Continental Shellfish Organisation (CSO), beter bekend onder de handelsnaam Vette & Verhaart, uit het Zeeuwse Yerseke, heeft via een investering door Craft Capital extern kapitaal aangetrokken en begint daardoor financieel sterk aan een nieuwe groeifase. Het bedrijf, het oudste mossel- en oesterbedrijf in Yerseke, is naast de kweek en verkoop van mosselen en oesters actief in de handel in kreeften, schelpjes en andere zeeproducten. De familie Vette, waarvan de vierde generatie nu aan het roer staat, gaat samen met Craft Capital het familiebedrijf uit 1880 verder laten groeien en zijn positie in de markt versterken.

Vette & Verhaart (onderdeel van CSO) verkoopt zijn oer-Nederlandse producten van hoge kwaliteit aan toonaangevende partijen in binnen- en buitenland, veelal onder de merknaam Qualimer. Het bedrijf leverde zelfs ooit platte Zeeuwse oesters aan de Russische tsaar.

Toegevoegde waarde

Craft Capital gelooft sterk in de groeipotentie van Vette & Verhaart (met zo'n 45 werknemers) vanwege de stijgende vraag naar en toenemende populariteit van 'superfood', zoals de Zeeuwse mossel. De groeiende vraag wordt mede gedreven door het gezonde karakter van de mossel, bron van eiwitten en mineralen, maar ook door de zeer lage CO2-footprint en natuurlijk de heerlijke smaak. Uitdaging voor het Zeeuwse bedrijf is om ook jong volwassenen aan dit kwaliteitsproduct te krijgen. Craft Capital levert aan het realiseren van die ambitie een belangrijke toegevoegde waarde in onder andere marketing en productpositionering.

Samenwerking

Jan Willem Vette, algemeen directeur van CSO, is zeer enthousiast over de nieuwe samenwerking. "Craft Capital versterkt ons familiebedrijf en vult ons op vele vlakken uitstekend aan." En directielid Nienke Vette voegt daaraan toe: "De waarden van Craft Capital sluiten naadloos aan bij die van ons. Daarom kijken wij er naar uit om gezamenlijk ons mooie bedrijf verder uit te bouwen."

Over Craft Capital

Craft Capital is de investeringsmaatschappij van de familie Roerink en is begin dit jaar opgericht door Gerjhan Roerink en Pieter Leyssius. Het fonds investeert in Nederlandse familiebedrijven om deze samen met de ondernemer verder te laten groeien. De familie Roerink is eigenaar van onder andere Zuivelhoeve en oud-eigenaar van Heks'nkaas. De overeenkomst met Vette & Verhaart betekent de eerste investering van het nieuwe fonds.

10 juni 2021