Sergio Herman's ode aan de Zeeuwse mossel

Afgelopen maandag heeft topchef Sergio Herman zijn nieuwe kookboek Hommage officieel gepresenteerd. Zijn kookboek is een ode aan de Zeeuwse mossel en daarom is er geen betere plek om dit te doen dan in het mosseldorp Yerseke in samenwerking met de oesterij van de familie Dhooge.

Tijdens de lunch mochten de gasten genieten van heerlijk gekookte mosselen van Vette & Verhaart, bereid door de topchef Sergio Herman zelf. De presentatie trok flink wat belangstellende, onder andere een aantal kookboekschrijvers en Belgische media.

Ook was Sergio Herman zaterdag al te gast bij het tv-programma Matthijs gaat door. Het kookboek is het meest persoonlijke boek van Herman, aangezien de mossel symbool staat voor zijn hele jeugd. Volgens de topchef onderschatten mensen de kunst van het koken van mosselen. Het is namelijk echt seconden werk. Doordat Herman een lange tijd als kok mosselen heeft moeten bereiden toen hij het restaurant van zijn vader overnam, heeft hij hier veel over geleerd.

Eén ding is duidelijk door het nieuwe kookboek Hommag: Sergio Herman is terug bij de Zeeuwse mossel.

Bron foto: https://www.pzc.nl/

14 september 2022